Oud metaal: wat heb je hieraan & hoe wordt dit gerecycled?

Gepost op: 29 maart 2021

Fabrieken, landbouwbedrijven, ondernemingen, de bouwsector, maar ook particulieren die veel klussen krijgen te maken met oud metaal, schroot of oud ijzer. Als het om kleine hoeveelheden gaat, wordt dit materiaal vaak met het grof vuil weggegooid. Maar gaat het om grotere voorraden oude metalen, koper, ijzer of soortgelijk schroot, dan kan het zeer interessant zijn om oud metaal op te sparen en naar een recyclingbedrijf te brengen. Het recyclen van gebruikte metalen en ijzeren voorwerpen en onderdelen heeft namelijk grote voordelen te bieden. We leggen je graag uit wat je met oude metalen kunt doen en waarom het aan te raden is om voor recycling te kiezen. Redenen te over om je oude metaalafval op te ruimen dus!

Oog hebben voor een beter milieu en gezonder klimaat

Door als ondernemer (of particulier) te kiezen voor het inleveren van oud ijzer en metaal laat je merken dat je oog hebt voor het milieu en klimaat. Het hergebruik van metalen, zoals rvs, lood of koper, draagt bij aan het reduceren van de mondiale CO2-uitstoot, omdat er minder nieuwe metalen geproduceerd hoeven te worden. Wie dus kiest voor hergebruik van oud schroot en daar zelf actief aan bijdraagt door oude voorraden metaal in te leveren, neemt een gezond milieu en klimaat serieus en draagt een steentje bij om de klimaatverandering te helpen tegengaan.

Oud metaal levert geld op

Een niet onbelangrijk voordeel van het inleveren van oude metalen en ijzerresten bij een metaalrecycling is het geld dat je hiermee kunt verdienen. Voornamelijk materialen als look, rvs en koper leveren in grotere hoeveelheden behoorlijk wat op. Als ondernemer kun je op deze manier nog een leuke zakcent bijverdienen.
Prettig is daarbij dat er recyclingbedrijven zijn, die het oude materiaal voor je ophalen en afvoeren. Zeker als het om grote hoeveelheden gaat is dit natuurlijk uiterst prettige extra service.

Meer ruimte en veiligheid op je bedrijfsterrein of erf

Opgeruimd staat netjes, zo luidt het cliché. Hoewel dit een cliché is, is dit gezegde niet minder waar. Veel agrarische ondernemers en industriële bedrijven dumpen hun metalen afval en restproducten op hun erf of ergens in een loods. Uiteindelijk ontstaat er zo een afvalberg die onnodig veel ruimte in beslag neemt. Niet alleen is dit zonde van de ruimte die je zo kwijt bent, ook kun je de plek die vrijkomt als je het afval laat afvoeren vaak wel beter gebruiken. Bijvoorbeeld als opslagplek voor gereedschappen, machines of bouwmaterialen. Laat je je oude metaalafval opruimen en afhalen dan komt er dus extra ruimte vrij. Daarbij is een goed opgeruimd boerenerf of bedrijventerrein een stuk veiliger als er geen bulten afval liggen.

Delen